Suppeopskrift
I tilknytning til den årlige udstilling bortauktioneres kunstbibliotekets samling. Ved auktionen i 2006 blev der tillige bortauktioneret 11 portioner suppe. Her bringes opskriften:
Vintersuppe
Ca. 2 liter
- 300g gulerødder i tern
- 275g porrer i tynde ringe
- 200g løg i tern
- 40g hønsebouillonpasta (Oscar)
- 11/4 liter vand
- 25g hvedemel
- 40g margarine
- 1dl piskefløde
- Lidt purløg
- Salt, hvid peber
- 175g stegte bacontern
Margarine smeltes i gryde, mel røres i.
Vand tilsættes lidt efter lidt og piskes klumpfri.
Bouillonpasta, salt og hvid peber tilsættes, piskes ud og koges op.
Alle grøntsager tilsættes sammen med fløde og koges op.
Suppen smages til.
Bacontern kommes i suppen lige før servering eller serveres i en skål.
Tilbehør: flute.